Saturday, October 13, 2012

:: Bergegas ::

Salam semua. Moga ceria sentiasa.

Hari ni kita pulun update blog sebanyak mungkin sebelum memori yang nak dikongsi kabur diingatan.
...
Malam nanti saya mau balik kg da. Balik kelantan la cite die!! Yeay!! Smalam pegi stadium layan semifinal Malaysia Super League , Selangor vs Kelantan. Excited lagak macam 1st time masuk stadium je. Macam tengok final match pun ada.
...
Malas ulas panjang2 sebab ramai orang yang pegi stadium smalam kompem2 share experience dorang kat facebook, twitter whassup and segala macam lagi media elektronik. Saya share kat blog skit je la kan. Kang jadi redundant plak. Bosan la kan.
...
Straight to the point, keputusannya Kelantan menang dengan skor 2 tanpa balas dengan bekalan satu gol dari Kota Bharu. Keseluruhannya Kelantan ke final MSL dengan agregat 3-0. Congratulations The Red Warrior!!! Mari ramai2 kita gegarkan pentas final MSL dengan penuh semangat kesukanan. Cuma satu nak pesan, bola bola juga, solat jangan abaikan.
...
Gambar penyeri ada skeping je.Lupe nak amek ngan member smalam. Kami berempat dan tukang blanja tiket duduk asing-asing. Hahhaaa...



2-0!



Friday, October 12, 2012

:: Kemanisan itu ::

Assalamualaikum dan salam sejahtera dan bahagia semua.

Salam jumaat penghulu hari juga. Sambil menunggu mood mandi datang, update sikit. Semalam dan hari-hari sebelumnya menambahkan rasa gembira di hati. Tak kurang juga kenangan manis dan pahit. Yang pahit malas dikenang yang manis saya nak biarkan ia berkekalan. Benar, menghabiskan masa bersama membuatkan kita lebih menganali hati budi seseorang and menbuka minda. Tidaklah ditakuk yang lama. Mentang-mentang baik yang batil diangkat diiakan. Tapi yang sadisnya masih ramai yang bersikap sebegitu. Kawan baik la konon. Baik-baik juga, jangan kawan buat dosa depan mata sibuk cari kelambu nak sorok. Orang lain salah sikit nak canang serata dunia. Kanak-kanak sangat okeh. Paling tak boleh tahan terasa matang.
...
Sooooooooooo sorry to say lapada yang berkenaan. Jangan perasan hebat sangat kerana sehebat2 anda ada lagi yang lebih hebat. Bodek, rasuah ampu la macam mana pun, kebenaran pasti muncul. Anehnya ada juga makhluk yang tak boleh terima kebenaran dan kenyataan. Backup kawan sampai nampak bodoh. Well they ssaid camtu la kawan sejati. Hahhaa,,,sadis sungguh. Nasib baik sungguh diri ini. Tidak lagi berada dekat dengan makhluk sperti itu.
...
Suatu ketika dulu saya pernah borak2 dengan roomate saya* sakinah ismail*. Benar telahan kami tepat dugaan kami. Hanya tekaan dan ianya benar belaka. Satu persatu ALLAH perlihatkan.
...
Another thing i wanna say here, sikit pun tak rugi berjauhan dengan makhluk2 perasan bagus camtu. Satu sen pun tak mintak duit mak dorang. And the most important thing is paling bahagia bila dapat jauhkan diri dari mereka yang boleh tambah dosa saya. Hahhaaa..well pity you, org yang ko sangka suka kat kau tu sebok duk keji kau kat blakang. People nowadays expert kot klo bab2 pretending bagai ni. Nak gelak pun ada. Tapi nak anda semua la, ada jugak eh manusia yang perasan kaya habuk pun takde ni eh??
Umpama : dia canang dapat duit singgit depan orang yang baru je menang loteri dan piling tak boleh tahan is dia rasa bangga gile! Kau ada?? hahaaaa
...
Enough babbling.blalalalalaa... yang penting saya syukur sangat ALLAH tunjuk tepat pada waktunya.
Alhamdulillah.

Moral of the babbling : keep away with people who make things worse and make you away from THE CREATORS.

:: Di kala merindu pada yang tak pasti ::

Salam Jumaat semua. Salam sejahtera juga.

Hari ni hari yang menggembirakan bagi saya. Full of joy orang puteh kata. Thank you ALLAH. Thank you ALLAH. Thank you ALLAH. Benarlah terkadang kita termengeluh dengan ujian dariNYA. Maklum lah iman senipis kulit bawang ni hati pun kadang2 gundah gulana jiwa tak tenteram dan banyak gangguan lagi. Namun tatkala ALLAH bagi kegembiraan ketika duka melanda, itulah tandanya kekuasaan dan rahmat serta kasih sayangNYA tidak akan pernah kenal erti putus asa. Sentiasa mengiringi hambanya yang taat mahupun yang lalai. Tidak pernah pilih kasih malah sentiasa melimpah ruah dengan cara yang berbeza. Lalu hati terlintas : benarlah sebaik2 perancangan ialah dari ALLAH yang Esa. Kita hanya merancang DIA yang laksanakan. Cepat atau lambat bergantung usaha kita sebagai hamba. Andai cepat Alhamdulillah, andai lambat itu kifarah.
...
Tengah layan blog sorang2 sambil kumpul idea nak update aktiviti hari ni, satu pengajaran yang saya blajar hari ni. :: Jangan terlalu merancang risau nanti tak jadi :: Bukan tak percaya takdir tapi risau pula ada yang terguris hati. Jadi harus ada izinNYA maka sentiasalah basahkan mulut dengan InsyaALLAH walaupun InsyaALLAH itu bakal ditagih. * pengaruh cite ketika cinta bertasbih*
...
Dan saya suka lagu ni. Just suka ok. dan ada kaitan la kan ngan perasaan saya ketika ini. Sape2 pun impikan cam lirik lagu ni kan :) Tajunya HARAMKAH by Melly Goeslaw.
...
video

While uploading vedio, kita share lagi satu tip eh. Yang ni dari mak member jugak. 

"Ketika di rumah orang atau kenalan mahupun berada bersama kawan-kawan, pandai2 lah bawa diri, kelak nanti bukan hanya kamu yang dikeji, malah lebih buruk ibumu dicaci kerana gagal mendidik dengan adab dan budi dan gagal berdikari"

Ayat tu saya olah sendiri la. Tapi maksudnya sama dengan nasihat mak kawan saya tu. 

Ok dah...Vedio dah siap dimuat naik. Peace no war!!!

Salam rindu pada si dia. Moga dia juga sama seadanya saya :)

Thursday, October 11, 2012

:: Kata orang-orang lama ::

Salam semua salam satu Malaysia dan salam sejahtera di mana sahaja anda berada.

Topik kali ni ialah macam tajuk entri la. Kali ni saya petik kata-kata orang yang berpengalaman yang kita semua memang biasa dengar. Pandai tak boleh diikut, bodoh tak boleh diajar.
...
Haaa...maksudnya saya rasa tak susah pun nak difahami. Perkataannya pun memang kita dah biasa guna dan dengar serta faham. Bukan maksud nak sindir sesiapa apatah lagi menyinggung perasaan manusia yang tahap sensitifnya berbeza-beza. Hanya sekadar perkongsian dan saya rasa menarik untuk sama-sama kita renungkan.
...
Kebetulan plak hari ni saya terdengar kata-kata tu dari mak kawan saya. So, jadi modal blog la sket. Dari tadi nak update tak jadi. Idea banyak tapi tak tahu nak start yang mana dulu. So draf je blambak dlu.
...
Ok lah. Mau basuh baju dulu. Bersiram kejap pastu mungkin bersiaran lagi atau tidur mengambil tempat pun saya tak pasti.
Hehehhee...Yang penting kite semua rasa happy.

Mak budak ni la yang bagi idea tajuk entri ni :) hehehe...Mekaseh makcik :)

Monday, October 8, 2012

:: Allah maha adil ::

Salam

Sesungguhnya ALLAH itu maha adil. First and foremost syukur alhamdulillah. Di saat kami ditimpa musibah, masih jua kasih dan rahmatnya tidak putus-putus mengiri. Bermula dengan perancangan yang baik, perjalanannya menjadi kurang enak serta pengakhiran yang telah dilalui dengan perasaan bercampur baur akhirnya menjadi sebuah memori terindah. Benarlah sungguh, andai tidak salah mahupun jua khilaf, pansti jalannya ditunjukkan mana yang hak dan batil. Moga kita tidak lalai dari mengingatinya.
...
Bermula dari batuk dan selsema melampau, kapten pasukan yang cedera sebelum pertandingan bermula ( sehari sebelum) dan diambang ke perlawanan akhir menjadi kelam kabut dek rakan sepasukan cedera namun natijahnya kami pulang bukan tangan kosong kali ini. Bermula sebagai pasukan yang tidak bernama mahupun dikenali, apatah lagi menginginkan kemenangan yang setiap pasukan ingini, akhirnya perngorbanan dan kesungguhan serta kerjasama yang amat profesional dari semua pihak kami berjaya menggondol hadiah tempat ketiga bersama team ARMY LADIES di Kejohanan Bola Tampar Terbuka Piala Pendaftar USIM kali ke 5 kalau tak silap.
...
Sejuta terima kasih pada semua yang memberi sokongan yang tak berbelah bahagi. Lain kali kalau ada ruang jgan serik jemput lagi ye. Hehheee..
...
Sikit aje gambar dari koleksi saya. Will update details untuk kejohanan ni. Entri khas untuk bola tampar ...perhaps.


 

Friday, October 5, 2012

:: Haluan sama dengan pandangan berbeza ::

Salam petang semua dan selamat petang.

Selalunya petang2 macam ni mmg tak penah la nak layan blog ni. Hari ni tetiba mood malas datang menjelma tambahan pula duduk sorang2 ni ngan line internet pun laju, so update la sekeping dua lagi. No volleyball for today.
...
Bangun-bangun tgk msg kat hp yg tersilent n trtiggal kat ruang tamu, ada 18smses.. mai ai..bnyak plak smsnye cam hari raya tak pun cam time birthday je. Then read 1by1, ada la msg yg tak brape seronok dibaca. The thing i've done and wasn't my intended and also the worse is my bad, but i really does not want to hurt anybody, just being honest and as a friend...perhaps it would be just some sort of thought sharing but the thing turned upside down. Hmmm... saying sorry is the best things to do for now i think. What can i do when that thing has already said. Once it is said, no returning ways. Pros or contras I'm going to accept that, my words my responsibilities. Well, people says think before talk and me also. Think twice or what ever else. Yes i've done my part. The problem is the reason behind the words and actions are not equalize. Senang cerita, pendapat ni berbeza. Nilaian manusia lain hati lain bicaranya. Tambah buruk lagi kalau dah memang ada masalah peribadi dan dalaman.
...
Apa-apa pun, benda dah jadi. Nak menyesal terjun bangunan bodohla namenye. Penerimaan manusia yang terfikir dek akal kekadang tak sama dengan yang terlintas. Tapi untuk jadi hipokrit sangat tu not my way lah. Orang punya pendapat masing-masing, sanggup jadi hipokrit bertutur di belakang itu hal mereka la. Dan saya dengan hal saya. Yes, some people may feel this is like besar kepala or ikut kepala ke what so ever, but my thought is i'm going to reduce the things untuk jadi bahan mengumpat. I think it was right and ok, but then jadi problem plak. Pencetus masalah plak rasa. Ayat cliche nak bagi kat sini is " nobody is perfect". A friend of mine advices me to not to spend much time together with this kind of person, or better is stay away. Bukan untuk putus kawan tapi untuk kebaikan bersama. Hmm....betul la kot. Haluan dan cara pemikiran berbeza.
...
Terima kasih teman untuk nasihat itu. Akan ku cuba hingga berjaya.. InsyaALLAH.


Gambar sekadar hiasan dipetik dari page Bella ammara.

Sekian dulu.Malam nanti update lagi ye.

:: Bermalas-malasan dan hanya alasan ::

Salam dan selamat petang.

Al kisah nya dah lama tak update blog. So layan la skejap smentara ada mood ni. Baru bangun tidur sebenarnya. Aman terasa tanpa gangguan.( hp silent pastu letak kat luar plak- mmg xbangun r cite die ). Ni saya lepak umah member ( Shiqin) kat Shah Alam yang mana tuan empunya bilik sewa ni takde kat umah, dan sedang lepak sorang2 plak. Yang lain sume pegi keje. Memang la malas amat nak bangun.
...
Dah nama pun topik nya malas, memang sedang diselubungi rasa malas. Godek2 fb td terjumpa la quotes kat nonanye page and rase macam sangat betul. Jap eh nak share pic nye.
...
Ni la gambarnye. Mlas mau tulis panjang2..wuhuuu..
Sekian dan renung-renungkan.

Tuesday, September 18, 2012

:: When Volleyball Took Place ::

Assalamualaikum

This time Volleyball be the main subject of this entry. It was really unplanned holiday though at first my presence in Shah Alam is for examination purpose, luckily it turns me out to had another great experience in volleyball game!
...
Once again my participation was unplanned. The UiTM Volleybal Team had decided and manage to registered in CRVC ( City Rangers Volleyball Club) Open Championship 2012. They were divided into two separated team where UiTM A team consist of student and also for the preparation for SUKIPT ( Sukan IPT) and Team B in for UiTM Staff.
...
I am being asked to replace the staff who can't make on the tournament day. Hehehe and of course I like it. At fist I think i'm not going to play because the next plan is to go to Penang and the second factor is due to money problem.( hehehe ). My budget is going to overflow!!! Oh!!! ( * think and calculation took place) and after make some sort of * susun bajet cut bajet makan* and so o, then the answer is I am going to play for the UiTM B's team. Thank a lot to Tuan Zul for this oppurtunity! Really enjoyed the moment!
...
 By the time I post this entry the game had already ended. It ends well as we were predicted to go through and it has be a great started for the beginners and amateurs  to participate and play with the professional volleyball-er.
...
Uitm A team was placed in Pool R and they were little bit unlucky being placed in toughest group. First match they just lost to amaze team by only 2points. However they do play a good volleyball covering and attacking, but in fact my observation is they just lost to the experience of amaze team which mostly consist of ex-national player. Without proper training session and just gather a day before the battle day, the achievement was great in my thought! And advice from the observer is the tactical part really needs to have an enhancement.
...
We in Uitm B team manage to enter the quarter final round after just won a match and lost a match. Supposedly we had a big chance to be the pool Q champion but we just  unexpectedly lost to PDRM.
 ...
Shortened the story we really enjoy the experience and hope one day we can be a team mates again!!
Perhaps.
...
Here just some pictures to be shared and i got it from CRVC's photo album. Thank you all.
...
















Stop here. Siap-siap pergi ke court !!!

:: Wayang ::

Assalamualaikum..

Ha. Kalau dah start update banyak plak entri nye kan. Tapi bila lagi kan. Kan kan kan. Balik umah nanti dah tak boleh update selalu sebab takde tenet kat umah ok. ( harap maklum ).

Kali ni perihal tengok wayang plak. This is the first time watching 3D movie. Hehehe,what a ' jakun' person I am kan? haha..who cares? so do me! Nothing much I wanna say cause it just for fun. Rate nye tak brape menarik bagi saya. 2 starts out of 5. Maybe saya ni tak minat sangat movie yang tak logic camtuh. My thought, the fake things can be clearly and easily figured out. Most of the scene were computerized, and I knew it. Hahhaa... nama pun cerita tak logik kan? kui...Well different people different thought, and this was only mine. Orang lain suke dorang punya pasal la.

Ni kali kedua tengok wayang kat Setia City Mall dekat Setia Alam kot tempatnya. ( kalau suh sy drive kesana memang sesat dulu baru jumpa kot). First time dulu ( macam lama sangat je) dapat tiket free. Ada entri pasal tiket free tu sebelum ni. hehe..Kali ni mahal la plak.RM18. Oh lari bajet. Jom kejar balik bajet yang lari tu.

Kali pergi berempat tapi ambik gambar berdua je. Hehe. Acara wajib dan cliche kot rasanya.Amek gambar sekeping dua pastu update blog. Emphasize ; it just for fun!!!

Sekian dulu dari saya, eh ada ke orang lain yang update blog ni? Kui3..Sekian buat kali ini lah. Cliche lg ayat nya. Tak salah pun kan. Yang baik jadikan tauladan yang kurang baik kalau nak simpan jugak simpan dalam peti simpanan ye.Jangan bawa kuar2 dah. Menyemak jadinya.

Dan gambar pun mengambil tempatnya.





 

Jangan dilayan gambar2 nonsense.Eh? ada ke? yang P4 tu basement park kami. Hahhaa..tu ajela cite die.
Baibai tata dulu ya. Mau sambung rancang masa depan dan seharusnya ianya bermula dari cita-cita. Cita-cita mula dari mimpi dan angan-angan. Mimpi pula dari tidur.Angan-angan pula selalunya sebelum tidur. Selebihnya sila fikir sendiri ya.

Salam semua!!!



:: Saya Budak Baru Belajar ::

Assalamualaikum...

Entri ni adalah sebuah entri resepi yang sangat simple tapi saya baru je blajar buat. Haahahaa... Mesti ramai yang gelak kan. Kisahnya belajar buat kek batik. Dari sebelum raya hajat nak buat, tak terbuat plak. 1st trial masa kat Penang hari tu. Tukang ajarnya ialah Emy. Hehhee,,,buat ngn emy ikut resepi dia, tapi termanis dan lembik sikit. Tapi habis dan licin juga. Bangga kejap kot!! hahaaa... Yela sape tak suka kan kalau die masak orang habiskan. Seronok tu lain macam. Kepuasan gitu.

Second time try la lagi skali kat Shah Alam. This time is better. So pics must be on this time la.
Tak mau cite panjang, meh kita cehck resepi sikit, pastu kita tgk apa yang jadi ya. Heheee..

Resepi kek batik versi saya dan Emy.

500gm biskut marie ( saya tak ikut exactly la : secukup dan suka hati )
1/2 tin susu pekat manis ( saya letak 1/3 je)
1cwn milo ( saya masukkan 3paket milo 3in1 and 2 paket indocafe 3in1 jgk)
4 biji telur ( saya pakai gred c je..bajet2.. ahaa)
3/4 buttercup.( saya main redah je sebab pakai planta je)

Cara-cara

1) Panaskan buttercup sampai cair.
2) saya masukkan milo dan indocafe tu bersama susu pekat.. sekali harung sebab malas
3) barula saya masukkan telur yang dan dipukul kembang ( takde la kembang sangat pukulpun pakai sudu je..limited peralatan nak wat kek ok sb duk umah sewa je pun, lagi2 umh sewa student )
4) Pecah2 kan biskut ikut suka hati dan masukkan bahan2 yang telah dimasak tadi.
5) Tekan2 sampai sebati ngn biskut
6) Letak lam freezer jap. Pastu boleh potong dan makan lah

Hasilnya:



Kecik je pics nya.Dah terdelete plak. Dan bersama saya ialah pembantu2 yang menjayakan kek batik dan juga pembekal resepi.

Tadaaaa...Subuh dulu yuk!!!

Selamat pagi 2 zulkaedah 1433H. Moga hari ini lebih baik dari semalam :)

Friday, September 14, 2012

:: An Adult Talk ::


Assalamualaikum...

Actually, this entry being drafted in Penang but due to the internet connection was so bad, i did not manage
to post another entry right there in Penang. 

Nothing much across in mind and i just copy and paste the draft. How malas I am right???
:: Post this in Shah Alam::

This time is another entry right here from Penang. I was here for a few days and it was such a not so bored holiday as the volleyball covered all the bored things through out the days.
...
Unplanned holiday with planned activities but the things does not going smooth due to rainy day and the only transportation we have is a red motorcycle( Emy punye). I don't think we can go here and there with baju kurung ( kenduri ) and the worse thing is we actually not familiar with the traffic here in Penang ( kang sesat xpasal2). I stayed with my former classmate, course mate and also my fyp ( read final year project) partner, Hilmiah in a small rental room at Pangsapuri Sutera floor 11, Seberang Jaya Pulau Pinang not far away from the second gate of Uitm Pulau Pinang which is new for me. ( mase saya blajar kat Uitm Penang xde lagi gate tu). Talk about the new development in Uitm Penang, there are lots of new amazed buildings and the most i like is the new library. Really looks like a big building with the latest technology and the design was good. ( cam lam gambar library2 kat Uni kat obersea U!!! ahhaaa ). But so sad is I forgot to take even a pic of them. ( jakun sangat kot) Kuang3.... 
...
Well, the time is very limited and the different of views and opinions took placed. What i can conclude for this holiday is all about sitting and sharing all the information, a talk of journey of life and it's an adult conversation i guessed as we were already 25 years old and 26. ( hahahaa...sedar diri ok)
Despite being a little bit frustrated because of can't make my self to "Busu's wedding day", we shared lots of things and the most wonderful experience from Emy when she was in Mecca perform her 'Umrah'. How jealous I am!!!
...
 Oh ! This entry is all about my jealousy! Well, I think it would be nice if this jealousy makes me more struggle to have and experience at least the same things as my friend's had.
Pray for one day I can make my self to Baitullah. Ameen.
...
I do have some pictures from Penang. Better than nothing kan???
Here they are!!!
A selebet picture of me!!

U know who is Emy right????

This place called " laman siswa" of Uitm Penang. Dulu suka lepak sini jugak..ade wireless..heheee

   
Tgh merempit nak amek pic signboard sbenarnye...xnampak plak...U can see the driver and the passenger  via the side
mirror!! Lalalalla 

Enough for now. My stomach is singing and dancing and i think instant mee is waiting for me. LOL

Saturday, September 8, 2012

:: Tukar Channel ::

Salam...

Kali ini kita bersiaran dari Pulau Pinang. ( first time update blog kat Penang).
...
Syukur yang amat setelah hampir empat tahun meninggalkan bumi Penang dengan pelbagai kenangan yang mengajar saya menjadi saya sekarang juga tidak kurang kisah yang kurang enak. Apa pun ia, itulah namanya kehidupan. Dan selagi hayat masih ada akal masih sempurna adanya, tidak akan saya lupa siapa jua yang pernah hadir dalam kamus dan buku hidup saya di sini( Penang).
...
Dari permulaan sampai akhirnya diploma, orang yang pertama dan terakhir ku jumpa di sini, terima kasih atas segalanya. Bukan tidak pernah melawat Penang sebelum ini, tapi inilah secara rasminya saya memulakan lawatan yang bernama sebuah percutian yang tidak terikat dengan kekangan masa. Hambatan masa ada jua, tapi pengisian yang mendatang yang dirancang masih punya ruang untuk saya menerokai struktur baru di UiTM Penang. Mula dari adat, hinggalah sekecil2 perkara yang impaknya cukup memberi kesan. Kesan di mata juga di hati.
...
Kenal erti kawan dalam konteks dunia universiti, kenal erti bercinta ( monyet n ayam) pun di sini. Betapa luasnya pengertian yang masing-masing tegak dengan pendirian sendiri, juga tidak kurang mereka yang masih punya hati murni.
...
Dunia baru bedanya dari dunia kanak-kanakku. Matangkan diri terasa seakan wajib, namun ia membutukan waktu. Alhamdulillah semakin lama, semakin kenal akan diri sendiri. Terkadang terpura-pura dan terkadangnya perlu bermuka-muka, buat baik pun salah, buat salah apatah lagi, diam pun diusik, manisnya dipuji. Bermacam ragam manusia yang harus saya syukuri. Ya, benar dan betul, kita manusia semuanya punya hati dan mimpi.
...
Langkah kaki berotosikal dari Penang akan menyusul.
Sekian buat kali ini.
Moga esok lebih bererti.

Pemandangan dari atas blok B Pangsapuri Sutera Seberang Jaya.
.

Wednesday, September 5, 2012

:: Came on to myself ::

Salam

Separuh jiwaku pergi tu tajuk lagu kalau tak silap. Dulu tak layan sekarang macam terasa kena pada diri sendiri. Bukan putus cinta hokeh. Tapi patah hati. Eh! Bukan ke patah hati pun macam tajuk lagu jugak ke???? ape-ape je la. Kepala hotak ni kekadang biol sebab pikir masalah yang tak tahu hujung pangkal. Tetiba muncul dan tetiba boleh hilang macam tu aje. Peliksssss sungguh!
...
Punya mimpi dan impian yang besar. Semua orang pun rasa nya ada impian masing-masing. Kekadang hanya angan-angan je. So do I. huh!!! Bila nak berubah?? macam dah bosan pun ada ngan soalan bagi diri sendiri tu.
...
Benarlah kata orang yang berpengalaman, yang susahnya tu adalah first step. Saya setuju!
What is my first step?
When I am going to start?
Where to start?
Which way should I take?
and so on...bla bla bla..last2 blah semuanya....satu pun xjaln... apa nak jadi???
...
Ada pula yang kata saya ni tak reti bersyukur. Bukan tidak ya, tapi bersyukur sangat, cuma hati tak tenang selagi masih belum capai impian saya, tidak banyak dan bukan senang. Nak senangkan parents saya dan tolong mereka. Oh : then ada plak cakap slama ni menyusahkan ke???
Yes! I feel so... that's my own feeling... my own style... tak sabar nak ada income sendiri dan bagi pada ummi... that is the only thing that wondering me now!!! nak kata haunted tu takde la. Tapi even not every seconds, it's comes every hour i guessed!!
...
Pray pray and pray!!!!

:: Lebih baik dari tiada ::

Salam Syawal yang masih berbaki.

Tatkala berbosan di rumah sewa kawan ni, update lah sekeping. Tomorrow dah nak ke Penang. After almost 4 years back I'm completed my diploma in UiTM Pulau Pinang and this time would be nice and very right time to have maybe a historical visit there. My lovely friend, Hilmiah is waiting there and my juniors are welcoming me. Harap perjalanan esok lancar dan selamat lah. And the most wanted word to share is RINDU.

Till then, Oh Penang, will miss and always missed.
~
More than a movie series or even a hundreds episode of drama in Penang soon to be shared here. My Promise!

Latest pic of mine here in Shah Alam.

Room mates for last semester back there in Penang, Kolej Baiduri.

How i miss Penang and all the things there.... millions of words to express makes me speechless ( in term of typo less )!!!



Tuesday, September 4, 2012

:: Kembali walaupun suram ::

Assalmualaikum....

I'm back.... nothing much for now tapi ini entri syawal , so Salam Aidilfitri buat semua umat Islam. Moga syawal kali ini membawa sejuta harapan dan sinar tanpa mendustai nikmat hidup yang masih berbaki. Ayuh siapkan diri ke negeri abadi.

Raya oh raya ku berkisar di kampung aje...d bandar masih belum berkesempatan beraya. Pendekkan cerita gambar-gambar kusediakan sajian mata.


























Done for now.It's time for dinner. Oh my maggi ....